fbpx

JOIN Sweden

Är ni på väg att etablera er i Sverige? Vi samarbetar med ambassader för att hjälpa de utländska företag som vill bilda ett svenskt dotterbolag eller på annat sätt etablera sig i Sverige. Vi kan bistå med allt från bolagsbildning, lokalfrågor till personal- och arbetsrättsliga frågor. Vår rådgivning är i denna del inte begränsad till juridiska frågeställningar. Vi har ett stort och brett kontaktnät i ett flertal branscher över hela landet och hjälper er på bästa sätt och blir er ”one stop shop” i samband med er etablering i Sverige.

Exempel på kunduppdrag:

Den danska stuguthyraren FeriehusDirekt vill öka sin närvaro i Sverige genom ett svenskt dotterbolag.

Den svenska byråkrati är inte alltid självklar för den som kommer utifrån något som ofta leder till ineffektiv och kostsam registreringsprocess när det gäller vilka former av intyg som Bolagsverket kräver för att kunna verifiera ägare och företrädare till det nya bolaget. I fallet med FeriehusDirekt visade sig våra erfarenheter av danskt näringsliv vara till en stor fördel då vi kan den danska statens benämning på de intyg som Bolagsverket efterfrågar. När vi kan instruera vår uppdragsgivare på dennes eget språk, går processen mycket fortare och vi undviker onödiga missförstånd.

Vid sidan om registrering av bolaget, önskade FerihusDirekt även hjälp med juridiska dokument i form av aktieägaravtal och VD-avtal. Här är vår kunskap om svensk affärskultur och arbetsmarknad viktiga ingredienser för att få uppdragsgivaren att i grunden förstå och själv kunna tolka våra svenska villkor och avtalstexter samt för att få rätt dokumentation på plats.

“Lige fra første kontakt oplevede jeg at opgaven blev taget til sig - hurtig effektivt og på et absolut fair prisniveau”

Kim Juhlin
Sommerhusudlejer & adm. Direktør

Verksamhetsnära juridik

Verksamhetsnära juridik

Vi har lång erfarenhet av att arbeta med alla de juridiska frågor som kan dyka upp på ett företag och vi ser till att det juridiska arbetet blir en naturlig del av er vardag.

Bolagsstyrning

Bolagsstyrning

Vi vet vilka utmaningar som ledning och styrelse står inför, därför ser vi till att ni kan ta strategiska beslut utan att behöva bekymra er om juridiken bakom.

Vill du veta mer?

Sven Engquist, Senior rådgivare

+46 (0)706 38 28 02
sven.engquist@insatt.com