Insatts grundare kan bli årets entreprenörer!

Emelie Terlinder och Anna-Lena Isaksson, grundare av Insatt och Qnister, är tillsammans en av tio finalister för utmärkelsen EY Entrepreneur Of The Year 2019, region Öst. Efter en omfattande nomineringsperiod har nu alla finalister utsetts, och vinnarna koras den 21 november på Elite Stora Hotellet, Jönköping.

– Det känns såklart stort att bli uppmärksammade, och vi hoppas att vi kan vara förebilder för andra att gå sin egen väg och tro på sin idé, säger Emelie Terlinder.

”Kanske ovanligt kreativa för att vara lite fyrkantiga.” Så låter det när Anna-Lena och Emelie beskriver sig själva. De ville utmana en konservativ bransch och sa upp sig från sina jobb som bolagsjurister. 2016 startade de tillsammans Insatt AB som erbjuder tjänster inom verksamhetsnära juridik och bolagsstyrning för företag, med visionen att sänka tröskeln för att ringa juristen.

Redan tidigt insåg de behovet av digitaliserade lösningar som underlättar compliancearbete, och inledde ett omfattande GDPR-projekt som 2017 knoppades av och bildade bolaget Qnister AB som, bland annat, erbjuder ett komplett GDPR-verktyg för företag. Både Insatt och Qnister är snabbväxande företag som förändrar juristmarknaden och utmanar en konservativ rådgivningsbransch.

– Det är stor konkurrens i branschen, så att komma till final säger en hel del om att vi är på rätt spår med vårt koncept, säger Anna-Lena Isaksson.


EY Entrepreneur Of The Year arrangeras i fler än 60 länder och är en av världens mest prestigefyllda utmärkelser. Syftet är att hylla framgångsrika entreprenörer och öka intresset för entreprenörskap i Sverige. Förutom huvudpriset utses även vinnare i kategorierna Årets kvinnliga stjärnskott och Årets manliga stjärnskott, samt SEB:s pris Bästa internationella tillväxt. Vinnarna i de sex regionfinalerna möts den 30 januari i den nationella finalen i Stockholms stadshus.