Insatt – Ingen dagslända!

 

Det är nu 3,5 år sedan som Anna-Lena Isaksson och Emelie Terlinder drog igång Insatt med ett tydligt mål i siktet: Att förändra juristbranschen.

Många lyfte på ögonbrynen men få av konkurrenterna trodde på allvar att uppstickaren Insatt skulle bli en utmanare att räkna med. De trodde fel.

Insatt har tagit snabba kliv och är numera väl etablerat i regionen och lillasyster Qnister är en av de ledande leverantörerna i Sverige när det gäller GDPR-verktyg. Men Anna-Lena och Emelie lutar sig inte tillbaka och sitter nöjda.

Insatts marknadsansvarige har fångat in dem för en kort intervju om hur de ser på sin resa med Insatt och om vad som kommer härnäst.

 

Varför detta driv att förändra en hel bransch?

Anna-Lena: Varför inte? Det finns mycket lågt hängande frukt att plocka i juristbranschen och som får stort genomslag på kundupplevelsen vid köp av juristtjänster. Det kunden behöver och efterfrågar är inte nödvändigtvis det som juristbranschen hittills har erbjudit.

När vi såg möjligheten gick det bara inte att sitta still utan vi var tvungna att testa om det går att förändra en så pass konservativ bransch som juristbranschen. Man vill ju inte dö nyfiken.

 

Det har gått fort framåt, ni driver nu två bolag med hög tillväxttakt; Vad tänker ni om det?

Emelie: Vi skulle ljuga om vi påstod att det alltid är en dans på rosor. Likväl, om det ”inte händer något” på ett tag blir vi otåliga. Vår styrka är vårt driv och det genomsyrar båda bolagen. Vi har enormt drivna medarbetare som hjälper oss att rita kartan vartefter vi springer.

Anna-LenaSenaste året har vi ägnat en stor del åt att konsolidera verksamheterna och komma ifatt med strukturella frågor vilket var välbehövligt. Nu väntar nästa stora kliv för båda bolagen och vi ser fram emot en händelserik höst!

 

Vilka är framgångsfaktorerna?

Emelie: Vi har ända från start haft en tydlig strategi och fokus på att förändra juristbranschen. Vårt koncept har visat sig vara en framgångssaga och vi har ett erbjudande som kunderna uppskattar och där kunden ser att vi skapar värde i organisationen.

Vi har gjort många lyckade rekryteringar och vi har bygget ett team med duktiga medarbetare med olika kompetenser och driv. Vi har också tillsammans med våra anställda skapat en mycket stark företagskultur som vi värnar om och som tydligt gestaltar vilka vi är och vad vi står för.

 

Vilken har varit den största utmaningen?

Anna-Lena: Vi har varit framgångsrika i våra rekryteringar men det är också i rekryteringarna den största utmaningen ligger. Det är en stor utmaning att hitta rätt kompetens i rätt person.

Den andra stora utmaningen har varit att hitta rätt balans mellan snabb tillväxt och att samtidigt hinna sätta strukturer.

 

Vad kommer härnäst?

Emelie: Det är dags att företag i andra regioner också får ta del av vårt erbjudande och vi ligger därför i startgroparna för en geografisk expansion.

Anna-Lena: Vi vill ta vår företagskultur och Insatts erbjudande vidare till kunder i andra regioner.

 


Vi på Insatt passar på att önska er alla en riktigt härlig sommar och så ser vi fram emot en spännande höst med nya utmaningar där vi kommer att presentera flera nya medarbetare på Insatt!